حلاقه لیالی الشرق

حلاقه لیالی الشرق

غیرشعرک غیر حیاتک change your hair change your life
حلاقه لیالی الشرق

حلاقه لیالی الشرق

غیرشعرک غیر حیاتک change your hair change your life

عطر و اسانس‌ بعد از انقلاب صنعتی تا دوران معاصر

با وقوع انقلاب صنعتی در اروپا و بهره‌گیری از ماشین آلات در تولید محصولات، عطر و اسانس‌های عطری نیز دستخوش تغییرات شگرف و بزرگی شدند. استفاده از عطر و ادکلن تا این زمان معمولاً محدود به طبقات اشرافی و خاندان سلطنتی بود، ولی امکان تولید انبوه محصولات عطری به وسیله کارخانه‌ها باعث شد تا عموم مردم به استفاده از عطر روی آورند.

 

یکی از درخشان‌ترین لحظه‌های تاریخ صنعت عطرسازی در جهان، معرفی و تولید ادکلن بود. در سال 1709 میلادی، جیووانی ماریا فارینا عطرساز ایتالیایی که در شهر کلن آلمان زندگی می‌کرد، از ترکیب الکل، آب و اسانس به میزان تنها 2 تا 5 درصد، رایحه‌ای تولید نمود که نام آن را به احترام شهر کلن، ادکلن نامید. او نام اولین مدل این محصول را Eau de Cologne 4711 گذاشت که برگرفته از پلاک خانه فارینا در کلن بود.

ادکلن ساخت 1885 میلادی

ویژگی اصلی ادکلن، سبک و با طراوت بودن رایحه و استفاده از نت‌های مرکبات در آن است. در ابتدا ادکلن تنها به اشراف‌زادگان فروخته می‌شد و قیمت هر شیشه از آن چیزی در حدود نصف حقوق سالیانه یک کارمند دولت بود. بعدها با پیشرفت صنعت و تولید انبوه، قیمت ادکلن کاهش یافت و مردم قدرت خرید آن را پیدا کردند.

 

ادکلن آنقدر محبوب و فراگیر شد که امروزه از این لغت برای اشاره به اکثر عطرهای تولید شده برای مردان استفاده می‌شود. جیووانی ماریا فارینا در همان سال 1709 فروشگاهی در شهر کلن افتتاح کرد که همچنان پابرجاست و محصول Eau de Cologne 4711 به عنوان قدیمی‌ترین ادکلنی که همچنان در خط تولید قرار دارد، در این مغازه به فروش می‌رسد.

جیووانی ماریا فارینا

وقوع انقلاب فرانسه در قرن هجدهم میلادی تاثیرات انکار ناپذیری بر صنعت عطر داشت. با آزاد شدن اقتصاد اروپا و تولید صنعتی، عطر از انحصار اشرافیت خارج شد و افراد عادی امکان استفاده از آن با قیمتی مناسب‌تر را پیدا کردند. تغییرات گسترده در نظام سیاسی فرانسه باعث شکوفایی فرهنگ و اقتصاد این کشور شد و پاریس به پایتخت مُد و فَشِن جهان تبدیل گشت.

 

مزون‌هایی که در آن زمان در پاریس آغاز به کار کرده یا فعالیت داشتند، هنوز هم در سراسر جهان نقش به سزایی در صنعت مد ایفا می‌کنند. مولینارد، بورژوا و گرلن از جمله این برندها هستند. از میان برندها و نام‌هایی که از زمان بسیار دور تا به امروز همچنان در صنعت عطر مشغول به فعالیت هستند میتوان به این موارد اشاره کرد:

 

 

  1. Santa Maria Novella (تاسیس 1533 میلادی)
  2. Johan Maria Farina (تاسیس 1709 میلادی)
  3. Creed (تاسیس 1760 میلادی)
  4. Atkinsons (تاسیس 1799 میلادی)
  5. Guerlain (تاسیس 1828 میلادی)
  6. Molinard (تاسیس 1849 میلادی)
  7. Casamorati (تاسیس 1888 میلادی)
  8. Coty (تاسیس 1904 میلادی)

یکی دیگر از عوامل فراگیر شدن استفاده از عطر و تولید گسترده آن، اکتشافات علمی و پیشرفت‌های علم شیمی در قرن نوزدهم و بیستم بود. اسانس‌های سنتتیک که توسط متخصصین ساخته می‌شدند رفته رفته جای عصاره خالص گیاهان را گرفتند و علاوه بر اینکه قیمت تمام شده آنها بسیار مناسب‌تر بود، دستیابی به رایحه مورد نظر طراح عطر را بسیار آسان‌تر نمودند.

 

اسانس‌های سنتتیک تنها محدود به رایحه‌های شناخته شده و کپی سازی از آنها نبودند و این امکان را به طراح عطر می‌دادند که رایحه‌ای کاملا جدید را خلق کنند. همین موضوع موجب انقلابی در خلاقیت شد و عطرسازان به تعداد بسیار زیادی از نت‌ها و رایحه‌ها دست یافتند. کومارین، وانیلین، مشک مصنوعی، آلدهیدها و هلیوتروپین از جمله مواد سنتتیکی بودند که کمک شایانی به پیشرفت صنعت عطرسازی کردند.

در همین زمان که مزون‌های مشهور مانند گرلن مشغول به فعالیت بودند، شخصی به نام فرانسوا کوتی (Coty) که بعدها و تا کنون از بزرگترین نام‌ها در صنعت عطر و آرایشی محسوب می‌شود، برگ دیگری در تاریخ عطرسازی جهان نوشت. او را می‌توان اولین شخصی نامید که به مفهوم تبلیغات، بسته بندی شکیل و نحوه ارائه عطر به مشتری اهمیت داد و به همین دلیل در کسب  و کار خود به شدت موفق شد.

 

هم اکنون شرکت کوتی صاحب نام‌های تجاری بزرگی در صنعت آرایشی و بهداشتی جهان است که از میان آنها میتوان به هوگو باس، گوچی، کالوین کلاین، بربری، اسکادا، روبرتو کاوالی، دیویدف، جوپ و لاگوست اشاره کرد.

فرانسوا کوتی

علی رغم اینکه هرکدام از این اتفاقات نقش بسزایی در سیر تکاملی و پیشرفت صنعت عطر جهان داشت، اما می‌توان با اطمینان گفت که انقلاب بزرگ عطر و تبدیل شدن آن به صنعتی که همه ما امروزه می‌شناسیم، توسط کوکو شنل رخ داد. کوکو شنل (متولد سال 1883 و درگذشته به تاریخ 1971 میلادی) را می‌توان تاثیرگذارترین فرد در تاریخ دنیای مُد و فشن به حساب آورد.

کوکو شنل

مشهورترین، بزرگترین، موفق‌ترین و اسطوره‌ای‌ترین عطر جهان با نام CHANEL N°5 در سال 1921 توسط کوکو شنل به دنیا معرفی شد. این عطر از آن زمان تا کنون با همین نام و با موفقیتی فزاینده در سراسر جهان به فروش می‌رسد.‌

 

نامگذاری این عطر نیز داستان جالبی دارد. شخصی که از طرف کوکو شنل وظیفه داشت عطر جدیدی را طراحی کند، نمونه‌های طراحی شده را در ویال‌های شماره‌دار به کوکو شنل تحویل داده بود. همزمان با این موضوع، قرار بود که کوکو شنل مجموعه‌ای جدید از پوشاک خود را به بازار عرضه کند.

 

کوکو شنل بعد از بررسی نمونه‌های عطر، رضایت خود را از ویال شماره پنج اعلام کرد. نکته جالب اینجا بود که تاریخ معرفی لباس‌های جدید مزون شنل برای روز پنجم ماه مه میلادی در نظر گرفته شده بود و ماه مه هم پنجمین ماه تقویم میلادی است! به همین دلیل، کوکو شنل ترجیح داد تا نام عطر را تغییر ندهد و آن را “عطر شماره 5” نامید. او معتقد بود که عدد پنج و همزمانی تمامی این رخدادها با هم، اتفاقی نیست و باعث خوش شانسی خواهد شد! موفقیت باورنکردنی و تبدیل شدن این عطر به بزرگترین عطر تاریخ می‌تواند گواهی برای ادعای کوکو شنل باشد!

از حدود سال 1920 تا کنون که با کار شگفت انگیز کوکو شنل انقلاب بزرگی در صنعت عطر و ادکلن جهان صورت گرفت، این بازار دستخوش تغییراتی در تِرِندها و سلیقه‌های مخاطبین شده اما همچنان بر پایه اصول و ستون‌هایی به فعالیت خود ادامه می‌دهد که نام‌هایی چون کُتی، جیووانی ماریا فارینا و کوکو شنل بنا نهادند.

عطر در عصر رنسانس و شکوفایی عطرسازی ایتالیا و فرانسه

از ابتدای قرن چهاردهم میلادی، شهر گرس در فرانسه به مرکز اصلی کاشت و تهیه گلها و گیاهان مورد نیاز صنعت عطرسازی تبدیل شد که هم اکنون نیز از این شهر به عنوان پایتخت عطر جهان نام برده می‌شود.

 

در عصر رنسانس (قرن‌های پانزدهم و شانزدهم میلادی) در فرانسه، عطرها بیشتر توسط خاندان سلطنتی و اشرافیان استفاده می‌شدند و بیشتر از آنکه جنبه آرایشی و تزئینی داشته باشند، برای از بین بردن بوی نامطبوع بدن کاربرد داشتند. همزمان با رنسانس و رونق گرفتن عطرسازی به عنوان یک صنعت در اروپا و خصوصاً فرانسه، ایتالیا نیز شاهد شکوفایی این هنر در گوشه و کنار سرزمین خود شده بود.

(نمایی از شهر گرس فرانسه)

در قرن شانزدهم میلادی کاترین مدیچی، اشراف زاده ایتالیایی که با پادشاه فرانسه به نام هنری دوم ازدواج کرده بود و ملکه فرانسه محسوب می‌شد، عطرساز چیره دست ایتالیایی به نام رناتو بیانکو را با خود به پاریس آورد و به این ترتیب پای هنر ناب عطرسازی ایتالیا به فرانسه گشوده شد.

 

گفته می‌شود که خانه رناتو بیانکو از طریق تونل‌های زیرزمینی به آزمایشگاه عطر او متصل شده بود تا از سرقت فرمول‌های عطرسازی او جلوگیری شده و هیچکس جز او به روش تولید آن عطرها دست پیدا نکند.

کاترین مدیچی

در آن زمان استفاده از دستکش‌های معطر در فرانسه رونق فراوانی یافته و به یکی از کالاهای مورد مصرف مردم تبدیل شده بود. گفته می‌شود که ملکه کاترین برای قتل دشمنان خود به رناتو بیانکو دستور داده بود تا عطری زهرآلود طراحی کرده و دستکش‌ها را به این عطر آغشته نماید تا علت مرگ قربانیان به راحتی قابل تشخیص نباشد.

 

به لطف هنر و زحمات رناتو بیانکو ایتالیایی، فرانسه به سرعت به مرکز اصلی صنعت عطرسازی جهان تبدیل شد و شهر گرس که از دو قرن پیش در زمینه کاشت گل و گیاه معطر فعال شده بود، حالا بزرگترین و مهمترین نقطه در جهان برای تهیه مواد اولیه عطر به شمار می‌رفت.

طرحی از رناتو در حال فروش دستکش زهرآلود

از آن زمان تا کنون شهرهای گرس در فرانسه و سیسیل و کالابریا در ایتالیا به عنوان مراکز اصلی تهیه مواد اولیه عطر و ادکلن در جهان شناخته شده و این کشورها به عنوان قطب‌های طراحی، ساخت و تجارت عطر، ادکلن و اسانس‌های عطری در دنیا محسوب می‌شوند.

عطروادکلن نارسیسورودریگز

عطر ادکلن نارسیسو رودریگز
عطر ادکلن نارسیسو رودریگز
برندنارسیسو رودریگز
کشور مبدا برندایالات متحده
فعالیت اصلی برندمد
شرکت مادر برندشیسیدو
سایت رسمی برندnarcisorodriguez.com

 برند عطر ادکلن نارسیسو رودریگزNarciso Rodriguez اصالتا یک کمپانی عطر و ادکلن آمریکایی است. این تولید کننده ی عطر و ادکلن تا کنون بیش ازز ۳۱ عدد عطر و ادکلن با برند نارسیو رودریگز |Narciso Rodriguez وارد بازار عطر و ادکلن نموده است.

کمپانی نارسیو رودریگز | Narciso Rodriguez از سال 1997 شروع به کار نموده  و از سال 2003 وارد بازار عطر و ادکلن شده است. عطر و ادکلن های این کمپانی  اکثرا زنانه است. لیست عطر و ادکلن های این برند را می توانید درپایان توضیحات مشاهده نمایید.

Narciso Rodriguez III طراح فشن امریکایی- کوبایی است که در سال 1961 در نیوجرسی آمریکا متولد شد. والدین نارسیزو با ورود وی به دنیای فشن مخالف بودند وو آرزویشان دکتر و یا وکیل شدن پسرشان بود اما پافشاری نارسیزو باعث شد وی در رشته هنر و طراحی در مدرسه مشهور Parsons School of Design مشغول به تحصیل شود. پس از فارغ التحصیلی وی، در کمپانی Anne Klein زیر نظر Donna Karan مشغول بکار شد و سپس به کمپانی Calvin Klein رفت.

سال 1995 نقطه عطف کاری رودریگز بود و وی بعنوان مدیر طراحی شرکن معتبر TSE در نیویورک و Cerruti پاریس منصوب شد و در همین سال لباس عروسی دوستت صمیمیش Carolyn Bessette برای ازدواج با جان اف کندی طراحی نمود. این موفقیت باعث شد تا اینکه چند سال بعد در سال 1997 وی موفق به تاسیس برند خود، Narciso Rodriguez شد و اولین تولید خود که لباس عروس بود را طراحی و به بازار عرضه کرد.

او برنده جوایز امریکایی معتبر Vogue/VH1 و the Council of Fashion Designers نیز شده است. در سال 1997 شرکت Loewe ، رودریگز را بعنوان مدیر طراحی لباسهایی زنانه خود منصوب کرد. وی در سال 2001 دوباره به امریکا بازگشت تا کلکسیون جدیدش را ارائه کند. وی در سال 2002 و 2003 برنده جایزه Designer of the Year برای بهترین طراحی امریکایی شد.

عطر نارسیسو -ادکلن نارسیسو –NarcisoRodriguez در سال 2003 اولین عطر خود را با کمک عطر و ادکلن سازی Shiseido طراحی و تولید کرد. نام رودریگز در سال 2008 وقتی که Michelle Obama همسر رئیس جمهور آمریکا لباس Narciso Rodriguez را برای مراسم تحلیف اوباما بر تن کرد بار دیگر جنجال ساز شد و یکسال بعد Barack Obama نیز به وی ملحق شد تا به یکی از قوی ترین حامی های نارسیزو رودریگز تبدیل شود.طراحان عطر نارسیسو عبارتند از:
Alberto Morillas, Christine Nagel, Francis Kurkdjian and Aurelien Guichardd